Hotel Watercage

Hotel Watercage is een bijzondere openluchtvoorstelling van Theater Tol, die het gevecht tussen het hoofd en het hart symboliseert. Ondersteund door live muziek, acrobatische dansfrases en een uitgekiende scenografie nemen de personages je mee in hun verhaal. De hoofdpersonages van Hotel Watercage lijken elkaar definitief kwijt te zijn. Door de afwezigheid van de ander komt het leven in een ander perspectief te staan. De geliefden houden vast aan hun afscheid. Ze zijn elkaar kwijtgeraakt en zien al lang de schoonheid niet meer in elkaar. Ze moeten elkaar opnieuw leren bekijken en ontdekken. Zo kunnen ze elkaar nieuw leven inblazen en pas dan kunnen ze samen het geluk ervaren.

En ze zijn niet alleen in hun zoektocht. In Hotel Watercage zijn er meer mensen op de dool. Niet alleen omdat ze de aangegeven route niet hebben gevolgd, maar vooral omdat ze zichzelf helemaal uit het oog verloren zijn. Hierdoor missen ze de aansluiting met anderen. De omgeving bekijkt hen van grote afstand, veroordeelt hen, ontneemt hen de vrijheid en plaatst ieder individu vervolgens in totaal isolement. Ondanks de uitzichtloze situatie ondernemen de verworpenen verwoede pogingen om weer grip te krijgen op de werkelijkheid. Ze willen hun vrijheid heroveren en transformeren hun volslagen eenzaamheid tot een loutering waarvan een helende kracht uitgaat. Ook het besef dat je zelfs in gevangenschap niet alleen bent, sterkt hen in de overtuiging om de situatie te keren. De zielsverwanten vinden elkaar uiteindelijk en samen strijden ze om de sleutel tot het geluk weer in handen te krijgen. Ze geven niet op en blijven vechten om zich te bevrijden van de zwarte vogels in hun hoofd, totdat ze zich uiteindelijk definitief ontdoen van hun verleden.

Zelfs de zwarte demonen maken een ontwikkeling door in Hotel Watercage. Ze ervaren aan den lijve hoe het voelt wanneer je afgewezen wordt en buiten de groep komt te staan. De demonen worden geconfronteerd met de gevolgen van hun eigen handelen, wat leidt tot een ander inzicht. Hierdoor geven ze zich uiteindelijk gewonnen, leggen ze hun wapens neer en maken ze opnieuw verbinding met de andere bewoners van Hotel Watercage.

Het verhaal culmineert in een krachtige finale waarin iedereen naar grote hoogtes stijgt en het water hen voorziet van kracht om verder te groeien. Na afloop voelen de toeschouwers zich gelukkig en hoopvol, doordrongen van de kracht van vrijheid en water.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *